B&B De Schaapskooi
Molengouw 34
1151 CJ Broek in Waterland

Tel +31 20 4038317
Fax +31 20 4038318
Mob +31 6 10 75 02 16

Wij zijn lid van:

Hotel de Boerenkamer
Hotel en bed and breakfast gids

Amsterdam

In 12 minuten bent u met het openbaar vervoer in hartje Amsterdam. Wie Amsterdam zegt, denkt meteen aan gevels, grachten en musea.

Een tocht per comfortabele rondvaartboot is eén van de beste en leukste manieren om de binnenstad te verkennen. 17e-eeuwse koopmanshuizen, elegante bruggen, fraaie kerktorens, de ‘magere’ brug, het smalste huis (slechts Eén voordeur breed) en de ‘Gouden Bocht’ van de Herengracht liggen op de route.

Rondvaart door de Amstel

Rijksmuseum : Het Rijksmuseum toont met De Meesterwerken het mooiste van het mooiste uit eigen collectie. De ruim 400 meesterwerken vertellen het indrukwekkende verhaal van het politieke, economische en artistieke wonder van de Nederlandse Gouden Eeuw.

Van Gogh Museum : Het Van Gogh Museum beheert de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld, met meer dan 200 schilderijen en 500 tekeningen en meer dan 700 brieven, evenals zijn verzameling Japanse prenten.

Van Gogh

Amsterdams Historisch Museum : Het Amsterdams Historisch Museum vertelt het meeslepende verhaal van de groei en bloei van deze unieke stad.

Anne Frank Huis: Stap door de verborgen ingang achter de boekenkast en bezoek het Achterhuis, de plek waar Anne Frank haar dagboek schreef.

I Amsterdam Card :

De I Amsterdam Card bestaat uit en card, een vervoersbewijs en gids. De consument kan kiezen uit een card voor 24, 48 of 72 uur. Met de card kunnen de meer dan 25 deelnemende musea gratis worden bezocht. Gebruik van het openbaar vervoer is opnieuw aan de card toegevoegd evenals een gratis rondvaart.

Info : Amsterdam Tourist Office
Stationsplein (opposite Centraal Staion)
Inside Centraal Station (platform 2 B)

Zie ook:
www.amsterdamtourist.nl
www.ebs-ov.nl
www.gvb.nl

Broek in Waterland heeft een uitstekende en frequente busverbindingen van en naar Amsterdam (EBS, lijnen 110, 311, 314, 315, 317, 118, in slechts 13 minuten naar Amsterdam CS)

Marken

Of is Marken misschien toch het meest Hollands? De uiterlijke kenmerken van kleding en huizen zijn hier zichtbaar in tact gebleven. Misschien omdat Marken zolang een eiland was? In het Marker Museum is alles te vinden over de geschiedenis van het eiland en de klederdracht. Marken heeft haar eigen unieke eilandkarakter goed weten te bewaren. Dat zult u zien wanneer u een wandeling door historisch Marken maakt.

Ook een wandeling rondom Marken (Zuiderzeepad of de Wervenroute, ca 9 km.) is een aanrader! En als je dan aan de oostkant bij het vuurtorentje (het paard van Marken) komt, dat de Amsterdamse koopvaarders eens de weg wees over de Zuiderzee, dan lijkt het net een meesterwerk van naïeve schilderskunst. Zie ook : www.markermuseum.nl

De dijk van Marken

Edam

De meest voor de hand liggende associatie met de naam Edam is ongetwijfeld het woord ‘kaas’. En niet geheel ten onrechte, als met bedenkt dat de overbekende ronde Edammer kazen reeds eeuwen geleden vanuit deze stad op reis gingen naar alle uithoeken van de aarde.

De weer in ere herstelde kaasmarkt, die tijdens het hoogseizoen wekelijks plaatsvindt, en een enkel kaaspakhuis houden de herinnering aan dit geur- en kleurrijke verleden levendig. www.edammerkaasmarkt.nl

Plein Edam

Maar Edam is veel meer dan kaas! Edam vandaag is een stad met een rijke historie. Het begon allemaal in de 12e eeuw, toen boeren en vissers zich vestigden aan het riviertje de Ye. Uit deze zeer eenvoudige nederzetting ontstond later de stad Edam, die tot ver in de 17e eeuw een gestadig toenemende welvaart kende.

Kaasmarkt Edam

De scheepsbouw heeft in belangrijke mate daartoe bijgedragen. Op zeker moment telde Edam zelfs zo’n 33 werven,waarop ook schepen van klinkende naam het levenslicht aanschouwden. Naast de scheepsbouw heeft de handel een stempel gedrukt op de voorspoedige ontwikkeling van Edam. Met Amsterdam, Hoorn en Enkhuizen behoorde de stad eens tot de belangrijkste handelssteden van Holland.

Volendam

Volendam is een dorp met stadse allures. Wereldberoemd en niet alleen uit toeristisch oogpunt. Want waar zijn de palingen vetter en bloeien de popgroepen weliger?

Om over het voetballen nog maar te zwijgen, want in geen kleinere gemeenschap in Nederland is men in staat om met een profvoetbalgroep in de hoogste regionen te spelen.

Huizen Volendam

Verder is Volendam wereldberoemd om zijn dijk, klederdracht en oude huisjes op het doolhof.

U kunt vanuit de haven van Volendam met de boot naar Marken varen en op dit prachtige eiland wandelen. www.markenexpress.nl

Zie ook: www.vvvvolendam.nl

De haven van Volendam

Monnickendam

Monnickendam ontstond in de elfde eeuw toen monniken van de kloosters Marienburg op Marken en St. Salvator aan het Monnekemeer het nuttig vonden om een dam te leggen tussen de Gouwzee en een van de Waterlandse meren: de traditionele geboortevorm van tal van Hollandse steden.

De monniken zijn er al lang niet meer in Monnickendam, maar wel een rustiek en gaaf Hollands stadje aan beide zijden van een oude stadshaven. Lekker slenteren is de beste manier om de monumentale pracht op u in te laten werken.

Zie ook: www.oudmonnickendam.nl

Idyllisch Monnickendam