B&B De Schaapskooi
Molengouw 34
1151 CJ Broek in Waterland

Tel +31 20 4038317
Fax +31 20 4038318
Mob +31 6 10 75 02 16

Wij zijn lid van:

Hotel de Boerenkamer
Hotel en bed and breakfast gids

Dorpen en Steden in Waterland

Volendammer HavenVolendam is een dorp met stadse allures. Wereldberoemd en niet alleen uit toeristisch oogpunt. Want waar zijn de palingen vetter en bloeien de popgroepen weliger? Lees verder...
Marker HuizenMarken heeft haar eigen unieke eilandkarakter goed weten te bewaren. Dat zult u zien wanneer u een wandeling door historisch Marken maakt. Ook een wandeling rondom Marken (Zuiderzeepad of de Wervenroute, ca 9 km.) is een aanrader! Lees verder...

Broek in Waterland

U kunt er fietsen, kanoŽn, een bezoekje brengen aan verschillende monumenten, lekker uit eten of gewoon een wandeling maken door het beschermde dorpsgezicht. De bewaard gebleven houten huizen laten zien dat het dorp grote welvaart heeft gekend.

Plattegrond Broek in Waterland

De bebouwing, veelal uit de zeventiende en achttiende eeuw, concentreert zich rond het Havenrak. De panden worden gekenmerkt door houtsnijwerken en de bijzondere grotendeels grijze tinten waarin zij zijn geschilderd.

Het is ook een wonder dat zoveel ruimte en rust, pal naast de drukke Zaanstreek, onder de rook van Amsterdam en direct naast de meest bezochte nationale toeristische bezienswaardigheden nog te vinden.

Broeker Huizen

Zie ook :
www.oudbroek.nl
www.atelierellykoot.nl
www.hetberoemdehuis.nl
www.kerkbroekinwaterland.nl

Restaurants:
De Drie Noten
Pannenkoekenhuis De Witte Swaen
Broekerhuis
Theetuin 't Einde
Eetcafť 't Dijkhuis
Coeck

Uitzicht over het Water