B&B De Schaapskooi
Molengouw 34
1151 CJ Broek in Waterland

Tel +31 20 4038317
Fax +31 20 4038318
Mob +31 6 10 75 02 16

Wij zijn lid van:

Hotel de Boerenkamer
Hotel en bed and breakfast gids

Genieten in Broek in Waterland

De Kerk in Broek in WaterlandIn Broek in Waterland worden de panden gekenmerkt door houtsnijwerken en de bijzondere grotendeels grijze tinten waarin zij zijn geschilderd. Lees verder...
Broeker HuizenHet is ook een wonder dat zoveel ruimte en rust, pal naast de drukke Zaanstreek, onder de rook van Amsterdam en direct naast de meest bezochte nationale toeristische bezienswaardigheden nog te vinden. Lees verder...

Waterland

Het zompige veenland tussen de polders de Wormer, de Purmer en de Beemster en het IJ staat bekend als WATERLAND. Er is eigenlijk geen Hollandser landschap denkbaar: water, polder, hemel en daarin wat nietigheid, zoals mens en dier.

Het toeristische bekendste gezicht van Holland vinden we aan de rand van Waterland waar het IJsselmeer Gouwzee heet. Als parels aan een snoer liggen hier Edam, Volendam en Monnickendam en tenslotte aan de andere kant van de Gouwzee het voormalige eiland Marken.

Varen in Waterland

Edam en Volendam vormen al lang en gemeente , maar zijn wel degelijk apart. Edam is een trotse oude Hollandse stad. Met Purmerend en Monnickendam was het een van de drie steden uit het Noorderkwartier die samen met Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Medemblik de zeven steden vormden van West-Friesland en het Noorderkwartier.

Boerenland in Waterland